woensdag, 14. december 2005 - 13:10

Dode en twee zwaargewonden op A-28

Groningen

Een 24-jarige man uit Assen is maandagavond tegen middernacht bij een verkeersongeval op de snelweg A-28 om het leven gekomen. De man reed samen met een 25-jarige plaatsgenoot in een personenauto. Ter hoogte van de afslag Haren raakte de bestuurder van de auto de controle kwijt over het stuur, waarna het voertuig in de naastgelegen sloot terecht kwam. Vervolgens sloeg de auto over de kop en werd de 24-jarige man uit het voertuig werd geslingerd. Hij kwam op de rijbaan van de snelweg terecht.

Een 36-jarige vrouw uit Groningen kwam in haar auto achterop gereden. Zij reed vermoedelijk over het slachtoffer heen. Hierdoor raakte zij de controle over het stuur kwijt. Zij belandde met haar auto in de naastgelegen sloot.

De man uit Assen bleek bij de komst van de politie te zijn overleden. Zijn 25-jarige plaatsgenoot werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Stadjer zat bekneld in haar auto. Met behulp van de brandweer kon zij uit haar benarde positie worden bevrijd. De vrouw werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft een uitgebreid technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval verricht. Een onderdeel van het onderzoek is wie van beide Assenaren heeft gereden. De snelweg is door het ongeval enkele uren gestremd geweest. Het verkeer werd omgeleid via de secundaire weg van Glimmen naar Haren en Groningen.
Provincie:
Tag(s):