maandag, 2. mei 2005 - 5:38

Dode en vijf gewonden bij aanrijding op A-76

Bij een aanrijding op de A-76 ter hoogte van Stein zijn afgelopen nacht een dode en vijf gewonden gevallen. Het ongeluk gebeurde op zo'n 400 meter voor de afslag naar Stein. Alle voertuigen kwamen uit de richting van Maasmechelen (B) en reden in de richting van Heerlen. De toedracht zoals zich op dit moment laat aanzien is als volgt:
<BR>Een auto (VW-Golf) met daarin drie mannen en een vrouw naderde zondagavond omstreeks 23.50 uur een file die was ontstaan door een grote verkeerscontrole die op dat moment ter hoogte van Stein werd gehouden. De bestuurder van deze auto zag de file en minderde snelheid. Ook deed hij de alarmlichten van zijn auto aan. Een achterop komende personenauto (BMW) zag dit niet en reed met volle snelheid achterop dit voertuig.

Door de klap van de aanrijding schoot de VW-Golf maar voren en raakte daar een voor hem rijdende personenauto (Ford). Bij de aanrijding raakte de VW-Golf zwaar beschadigd. De vrouwelijke passagier overleefde de aanrijding niet. De drie mannelijke inzittenden raakten alledrie gewond. Ook de bestuurders van de twee andere voertuigen raakten gewond. De gewonden werden allemaal per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht overgebracht.De autoweg werd tussen Maasmechelen en Geleen voor het verkeer in de richting van Heerlen, afgesloten. Dit duurde tot ongeveer 03.30 uur. Tot zolang was de politie bezig met het onderzoek.

De vrijwillige brandweer van Stein verleende ter plekke de nodige assistentie.

De vrouw die bij de aanrijding om het leven kwam is een 26-jarige inwoonster van Lanaken (B). De drie andere inzittenden van de auto waarin ook het dodelijke slachtoffer zat, zijn de 24-jarige bestuurder eveneens uit Lanaken en twee mannen van 23 en 27 jaar afkomstig uit Livreville (Fr) en uit Stockholm (Zw). De automobilist die de aanrijding veroorzaakte en ook gewond raakte, is een 35-jarige inwoner uit Peer. De gewonde in de voorste auto van deze kettingbotsing is een 26-jarige inwoner van Tongeren (B).

© BON Politie
Provincie:
Tag(s):