vrijdag, 18. maart 2005 - 17:49

Dode en zwaargewonde bij zwaar ongeval

Heesch

Donderdagmorgen even na 06.00 uur is een 23-jarige vrouw uit Kaatsheuvel bij een ongeval om het leven gekomen. De vrouw reed samen met haar 25-jarige zus over de A59 in de richting Nijmegen. Ze reden over de linkerrijstrook, waarbij ze een vrachtauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Berlicum voorbij reden. Bij het voorbijrijden, kwam de auto waarin de vrouwen zaten met de rechtervoorkant in aanrijding met de linker achterkant van de vrachtauto. Hierdoor kwam de auto van de vrouwen dwars op de weg te staan. De twee vrouwen zijn uit de auto gestapt en hebben de vrachtwagenchauffeur aangesproken.

Op dat moment zijn twee andere auto's, bestuurd door een 32-jarige man uit Vlijmen en een 44-jarige man uit Geffen, ingereden op de over de weg staande auto van de vrouwen. Ook de vrouwen zijn hierbij geraakt. De 23-jarige vrouw uit Kaatsheuvel was op slag dood. Haar 25-jarige zus, eveneens uit Kaatsheuvel, werd bij het ongeval levensgevaarlijk gewond. Ze is in kritieke toestand overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.
Door het ongeval is de A59 in de richting Nijmegen geruime tijd afgesloten geweest, waardoor lage files zijn ontstaan. In de files hebben zich nog enkele kleinere aanrijdingen voorgedaan, waarbij alleen materiele schade ontstond. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):