donderdag, 27. oktober 2005 - 14:33

Dode Zwolse vrouw: geen misdrijf maar triest ongeval

Zwolle

Uit een onderzoek door de technische recherche en een GGD-arts is komen vast te staan dat de doodsoorzaak van een Zwolse vrouw het gevolg is van een triest huiselijk ongeval. Hoewel in eerste instantie gedacht werd aan verdachte omstandigheden, blijkt dat de vrouw in haar woning van de trap is gevallen.

De 51-jarige vrouw woonde al vele jaren in de Da Costastraat in de wijk de Wipstrik. Nadat de vrouw 's morgens in alle vroegte door haar echtgenoot werd aangetroffen, begon de technische recherche aan een uitgebreid onderzoek. Daarbij werd de voorkant van de woning omhekt en met zwarte plastic doeken afgezet. Dat scenario heeft voor veel onrust in de buurt gezorgd.

Ook de aanwezige politiebusjes, een ambulance en mannen in witte pakken versterkten dit gevoel bij de buurtbewoners. Een aantal van hen is gisteren door de politie ondervraagd. Daaruit werd in eerste instantie geconcludeerd dat er mogelijk sprake was van een dood onder verdachte omstandigheden. Na een urenlang onderzoek werd aan het begin van de middag duidelijk dat de vrouw een natuurlijke dood was gestorven. Waarmee de rust in de wijk terugkeerde.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):