zaterdag, 20. augustus 2005 - 22:05

Doelpuntenfestijn in Heerenveen

SC Heerenveen - Roda JC was een waar spektakelstuk. In het Abe Lenstra Stadion vielen maar liefst negen doelpunten. Roda JC opende de score tegen de Friezen door een doelpunt van Sonko. De Limburgers bouwden de stand zelfs uit naar 2-0 door een doelpunt van Arouna Koné.
<BR>
<BR>In de extra tijd van de eerste helft kwam Heerenveen echter terug. Yildirim schoot een vrije trap achter doelman Kujovic.

Het echte spektakelstuk zou zich echter in de tweede helft afspelen. Heerenveen vloog na de thee uit de startblokken. Samaras bracht zijn ploeg in de 49-ste minuut al op gelijke hoogte. Bij de gelijkmaker van de Griekse spits zou het echter niet blijven. Via Pranjic en Huntelaar (2x) liep de ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek al snel uit naar een 5-2 voorsprong.

Roda liet het er echter niet bij zitten. Gregoor van Dijk maakte de 5-3 uit een strafschop. Sergio maakte in de 82-ste minuut de vierde treffer voor de Limburgers. De duel bleef tot de slotseconden spannend. Heerenveen trok echter aan het langste eind en stapte van het veld met drie punten in de zak.