donderdag, 24. februari 2005 - 16:42

Domeinextensie .nl blijft in Nederland

Het .nl blijft onder Nederlands beheer. Dit is uit een verklaring gekomen die minister Brinkhorst samen met Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) donderdag hebben ondertekend. De minister vindt het belangrijk om deze continuïteit, bereikbaarheid en soevereiniteit van het .nl te kunnen waarborgen.

.NL is een van de meest succesvolle privaat geleide domeinen in de wereld. Als het gaat om landendomeinen staat SIDN met meer dan één miljoen uitgegeven domeinnamen op de derde plaats in de wereld.

Domeinnamen spelen een steeds grotere rol in het economisch en maatschappelijk verkeer. Domeinnamen zorgen ervoor dat consumenten, bedrijven, instellingen en de overheid probleemloos kunnen internetten, e-mailen, communiceren en zaken doen via het web. In Nederland gebruikt men voor het overgrote deel domeinnamen onder .nl.

De pps constructie die Brinkhorst met de SIDN gaat opzetten, is uniek in Europa. De Nederlandse ontwikkelingen worden dan ook met veel belangstelling uit Europa gevolgd. Het wordt als vernieuwend gezien, zeker als het gaat om de rol van de overheid.
Categorie:
Tag(s):