woensdag, 16. november 2005 - 23:24

Don Leo flikt het met Trinidad en Tobago

Op het WK zullen maar liefst vier Nederlandse bondscoaches actief zijn. Marco van Basten (Nederland) en Dick Advocaat (Zuid-Korea) waren al zeker van een hete zomer in Duitsland. In en tegen Bahrein won zijn nationale team van Trinidad en Tobago met 0-1.

Dat was genoeg om de 1-1 van afgelopen zaterdag ongedaan te maken. Grote held van de Caribiërs was Dennis Lawrence. Hij knikte na een bloedeloze eerste helft vijf minuten na rust de enige treffer van de wedstrijd binnen uit een corner van Dwight Yorke. Lawrence dus. Voor de goede orde: hij speelt bij Wrexham in de vierde divisie van Engeland.

Zijn doelpunt was Bahrein te machtig. De ploeg van de Joegoslaaf Luka Peruzovic probeerde het nog wel, kwam ook dichtbij, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter. Het enige wapenfeit van de thuisploeg was nog een rode kaart van Hussein Ali Baba in de extra tijd. Hij had aanmerkingen op de leiding, nadat een doelpunt van Bahrein terecht werd afgekeurd, en liet zijn frustratie de vrije loop.

Het duel tegen Bahrein was voor Trinidad al de 25e kwalificatiewedstrijd op jacht naar het WK. Direct na afloop van de wedstrijd barstte er in Trinidad een waar volksfeest los. Het land plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis voor het WK. In Duitsland zal het begeleid worden door Don Leo. Het contract van de bondschoach liep na afloop van het laatste fluitsignaal af, maar niemand zal een verblijf van Trinidad met Beenhakker in Duitsland nu nog afkeuren.