dinsdag, 31. mei 2005 - 22:27

Donkere wolken boven De Graafschap

De Graafschap moet in poule B van de nacompetitie vrezen voor degradatie. De Doetinchemmers verloren vanavond het thuisduel van Sparta met 1-3 en zagen Helmond Sport met monstercijfers (5-0) winnen van FC Zwolle.
<BR>
<BR>Zowel Sparta als Helmond Sport zijn de ploeg van Gert Kruys daardoor met twee punten meer voorbij gestoken.

Op de Vijverberg toonde Sparta weer de vorm die het lange tijd in de Gouden Gids Divisie aan de dag legde. Het herwonnen elan na de komst van trainer Adri van Tiggelen en het toegenomen zelfvertrouwen na de winst eerder deze week in Zwolle hebben de Rotterdamse ploeg overduidelijk goed gedaan.

Vanaf het eerste moment werd De Graafschap onder druk gezet, waardoor De Fauw en Mustapha de Kasteelbewoners binnen het half uur op een comfortabele voorsprong brachten. Pas tien minuten voor het einde bracht Bot de spanning terug in de wedstrijd. Maar het FC Zwolle-scenario werd dit maal niet herhaald. De Graafschap drong nog wel aan, maar zag Koevermans uit een perfect uitgespeelde counter de 1-3 op het bord zetten. Tot grote frustratie van Berck Beelenkamp, die na een charge een directe rode kaart ontving.

In Helmond was Cvetkov de grote man. De Bulgaar van Helmond Sport nam op niet mis te verstane wijze revanche op zijn voormalige werkgever FC Zwolle. Hij scoorde vier van de vijf treffers die er in De Braak te noteren vielen. Zijn ploegmakker Hobbelen was de maker van de andere treffer. Voor FC Zwolle zit de nacompetitie erop. De ploeg van Hennie Spijkerman staat troosteloos onderaan met 0 punten en een doelsaldo van 3 voor en 12 tegen.
Categorie:
Tag(s):