donderdag, 24. november 2005 - 16:34

Donkere wolken verzamelen zich boven Adriaanse

Er beginnnen zich steeds meer donkere wolken te verzamelen boven het hoofd van Co Adriaanse. De Nederlandse oefenmeester van FC Porto heeft de eerste serieuze aanval op zijn positie moeten slikken, na het voor Porto teleurstellende gelijkspel (1-1) tegen Glasgow Rangers.

Lourenco Pinto, lid van de Raad van Toezicht van de Portugezen en tevens vertrouwensman van voorzitter Pinto da Costa, geeft de oud - coach van AZ de schuld van de magere resultaten in de Champions League.

"Het is overduidelijk dat het bestuur verschillende spelers van buitengewoon goede kwaliteit heeft aangekocht. Zij zijn in staat om deze groep makkelijk of in ieder geval met moeite te winnen. De club mag simpelweg niet in een situatie als de huidige verkeren", aldus Pinto op Radio Renascenca.

Het lid van de Raad van Toezicht gaat zelfs nog een stapje verder in zijn kritiek. "Porto heeft een fout gemaakt door Adriaanse te contracteren. Met een andere trainer had Porto zich al lang geplaatst voor de achtste finale. Deze Hollander is niet de man voor Porto. Hij is niet in staat om de ploeg de successen te bezorgen die wij verlangen. Porto heeft de juiste spelers weten te strikken maar faalde met het zoeken naar een coach in Nederland."

De keuzes die Adriaanse maakt met betrekking voor zijn elftal kunnen Pinto niet bekoren. "Ik snap veel van zijn beslissingen niet. Bijvoorbeeld om McCarthy op de bank te houden terwijl het gelijk staat tegen een ploeg als Glasgow Rangers, die duidelijk veel slechter is. Ik heb geen idee waarom hij hem niet inzet. Adriaanse's handelwijze is me in geen enkel duel bevallen."
Categorie:
Tag(s):