vrijdag, 8. april 2005 - 15:42

Dood Venlose student geen misdrijf

St.Odiliënberg

De 19-jarige student Tom van Erp die afgelopen woensdag dood op een akker in St. Odiliënberg werd aangetroffen, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dit heeft sectie op zijn lichaam uitgewezen. Waarschijnlijk is onderkoeling de oorzaak geweest van zijn overlijden.

Technisch onderzoek ter plaatse heeft uitgewezen dat de student de rivier de Roer is overgestoken en zelfstandig aan land is geklommen. Wel is geconstateerd dat hij alcohol in zijn bloed had. Uit privacyoverwegingen wordt er verder niet bekend gemaakt hoe hoog dit promillage was.

De 19-jarige student uit Hout-Blerick werd sinds dinsdagochtend vermist toen hij niet terugkeerde in zijn bungalow op de camping Elfenmeer in Herkenbosch. Hij kampeerde hier met 107 medestudenten en leraren van zijn school. Na een eerste zoekactie door medestudenten en leraren, werd ’s ochtends om 06:00 uur de politie ingelicht. Er werd een zoekactie op touw gezet waarbij politiehonden en een politiehelikopter werden ingezet. Duikers van de brandweer Roermond en Weert hebben een aantal vennen bij de camping onderzocht. Toen dit niet tot resultaat leidde, werd er een tweede zoektocht voor de volgende dag georganiseerd waaraan vrienden en kennissen deelnamen. Rond 11:30 uur werd dit afgeblazen na de vondst van zijn lichaam door een voorbijganger op een akker aan de Paarloweg ongeveer 8 kilometer van de camping verwijderd.

Er zal nu nog een toxologisch onderzoek plaatsvinden. Ook zal het politieonderzoek nog niet worden afgesloten. De politie is nog op zoek naar getuigen die misschien iets hebben gezien die nacht. Het lichaam is inmiddels vrijgegeven en overgedragen aan de familie. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):