maandag, 19. december 2005 - 12:12

Doorgedraaide Pink Floyd fan ontstemt buren

Zwolle

Dat een 37-jarige Zwollenaar graag naar de muziek van zijn favoriete band Pink Floyd luisterde was voor de rechter een positieve bijkomstigheid. Ook de man van het oordeel kon die muziek waarderen. Minder te spreken was de rechter over het agressieve gedrag van de man tijdens zijn arrestatie.

Opvallend detail tijdens de rechtzaak tegen de 37-jarige J.M. was de opmerking van de rechter dat ook hij de muziek van Pink Floyd als smaakvol bestempelde. Maar de rechter ging zelfs zover dat die muziek ook niet al te zacht gedraaid moet worden. Desondanks heeft M. met zijn favoriete muziek zijn directe buren de stuipen op het lijf gejaagd.

De volumeknop ging zover open dat de buren er bijkans gek van werden. De flatbewoners toonden echter ontzag voor het imposante postuur van de Pink Floyd fan in hun flat. Op 17 september moest de politie er echter aan te pas komen om M. tot bedaren te brengen. Die arrestatie ging bepaald niet zonder slag of stoot. De combinatie drankgebruik en een stevig postuur was voor de gealarmeerde hermandad het sein om alle zeilen bij te zetten.

Uiteindelijk werd M. overmeesterd en werd tevens zijn apparatuur in beslag genomen. Tijdens de rechtzitting werd duidelijk dat M. zijn leven aan het beteren is. Hij beloofde dat The Wall een volgende keer op een lagere volumeknop beluisterd gaat worden. Een voorwaardelijke celstraf van drie maanden plus toezicht van de reclassering werd de eis. M. krijgt twee jaar de tijd om zijn goede voornemens in daden om te zetten. Gaat hij binnen deze periode in de fout dan is de rechtbank snel klaar met hem. Dan wordt het cellulair luisteren naar Pink Floyd.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):