vrijdag, 26. augustus 2005 - 12:11

Doornbos: “We hebben er het maximale uitgehaald�

Tijdens de grote testsessie op het circuit van Monza is ook het team van Minardi aanwezig. Dat is op zich al bijzonder omdat het budget van het team het bijna nooit toelaat om extra te kunnen testen.

Gisteren was het team vooral bezig om een goede race setup te maken voor de Grand Prix van Italië, die over een week verreden zal worden. Ook werden er nieuwe aërodynamische onderdelen gemonteerd omdat het circuit van Monza de hoogste gemiddelde snelheid kent van de huidige generatie circuits.

Robert Doornbos reed gisteren 79 ronden in de Minardi met het PS05 chassis. Zijn snelste tijd was een 1.24.796, bijna vijf seconden langzamer dan de toptijd van Montoya.

“Ik keek heel erg naar deze test uit omdat we normaliter bijna nooit testen. We moesten dan ook proberen om er het maximale uit te halen. Volgens mij is dat aardig gelukt want we hebben heel veel bruikbare informatie verzameld en veel ronden gereden. Het was een andere manier van werken dan tijdens een Grand Prix. Nu konden we rustig alle data bekijken zonder dat er een tijdsdruk op ons lag. Alles wat we wilden doen is gelukt en ik heb een mooie basis setup voor de race en natuurlijk een behoorlijke kennis van het circuit opgebouwd", aldus de tevreden Nederlander Robert Doorbos.

Massimo Rivola, de teammanager van Minardi zei het volgende over de testsessie: �We hebben een erg goede eerste testdag achter de rug met veel afgelegde rondes. Robert Doornbos reed steeds met een constante snelheid zodat we alle gegevens duidelijk met elkaar konden vergelijken. Hierdoor hebben we bruikbare informatie over de aërodynamica en de banden opgedaan. Ook hebben we veel bruikbare gegevens over de engine-mode en het benzinemengsel verzameld. Ik ben erg trots op Robert Doornbos, ik had het niet voor mogelijk gehouden dat hij nog zo fit was na deze loodzware dag. Natuurlijk moet ik het team ook bedanken voor het klaarmaken van zijn auto�.

Vandaag neemt Christijan Albers het stuur van de Minardi in handen en zal hij verder gaan met de afstelling voor de komende Grand Prix. Ook zal hij nog een aantal nieuwe onderdelen testen die de Minardi nog iets sneller moet maken.
Categorie:
Tag(s):