maandag, 25. juli 2005 - 15:23

Doornbos biedt zijn excuses aan bij Villeneuve

Zijn debuut in de Formule 1 bij de Grand Prix van Duitsland is waarschijnlijk minder goed verlopen dan Robert Doornbos zelf had gehoopt. De Nederlander verving de Oostenrijkse coureur Patrick Friesacher die niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen, maar had na drie ronden aan een aanvaring met de reden waarom hij begon met racen: Jacques Villeneuve.

De coureur van Minardi heeft nu laten weten dat hij kort na het einde van de race naar de Canadees is toegelopen om zijn excuses aan te bieden. Het toeval wil dat de Rotterdammer juist de autosport in ging omdat hij de wereldkampioen van 1997 in zijn meest succesvolle jaar had gesproken gedurende de Grand Prix van België. Nu, acht jaar later, heeft hij na drie ronden een aanrijding met de coureur van Sauber.

“Zes of zeven jaren geleden, voordat ik begon met racen, heb ik hem ontmoet op Spa toen ik met het bedrijf van mijn vader naar Williams ging om de race te kijken toen hij kampioen was. Ik was nog een kleine jongen van vijftien of zestien jaar oud en ik liep naar hem toe en zei: ‘Hey, Jacques, wanneer ben je hier mee begonnen?’ Hij keek me een beetje vreemd aan en hij vertelde me dat hij laat was begonnen en ik zat daar echt van ‘cool!’. Ik speelde tennis in Nederland en ik had nog nooit gekart of iets in die richting, dus ik ging terug naar mijn vader en zei: ‘Hey, kom, kunnen wij ook beginnen?’ In 2000 reed ik mijn eerste seizoen in de Formule Ford, dus na vijf jaar ben ik hier in de Formule 1.�

De aanvaring tussen Villeneuve en Doornbos is bekend door de hele paddock, maar tot voor kort was alleen het verhaal van de coureur van Sauber bekend. Nu laat ook Doornbos weten wat er allemaal gebeurde vanuit zijn oogpunt. Hierin vertelt hij dat Villeneuve hem welkom heette in de Formule 1, maar dat hij aan het einde van de race hem maar een agressief persoon vond. Na een excuses van Doornbos werd de strijdbijl alweer begraven.

“Jacques kwam voor de race naar me toe en zei: ‘Kijk, erg goed gedaan, je hoort nu bij de familie, geniet ervan.’ Toen drie ronden later crashten we. Het is een beetje ironisch, maar ik ben gewoon naar hem gegaan omdat niemand echt zag wat er gebeurde. Dus ik ben gewoon naar hem toegegaan. Ik zei: ‘Ik ben een nieuweling en het is waarschijnlijk mijn fout en daarom kom ik mijn excuses aanbieden.’ Hij zei dat ik een beetje agressief was, dat het hier geen Formule 3000 is, dus ik zei dat het me speet. We schudden elkaar de hand en we vertrokken. Het was een spannend debuut en het is niet zonder problemen verlopen.�
Categorie:
Tag(s):