maandag, 28. november 2005 - 0:09

Doornbos bijna rond met Red Bull Racing

Zoals verscheidene collega-sites reeds meldden lijkt Robert Doornbos rond te zijn met Red Bull Racing. Lange tijd leek de plek als derde rijder te worden bezet door Neel Jani, deze zal echter voor Scuderia Toro Rosso het testwerk doen.

De oud Jordan-testrijder en Minardi-racecoureur is kennelijk een betere optie dan Jani, die, integenstelling tot Doornbos, wel gesteund wordt door Red Bull. Jani zou door de komst van de ervarenere Nederlander naar STR worden toeverwezen. Verondersteld wordt dat STR geen derde auto tijdens de raceweekeinden zal inzetten, iets wat RBR wél zal doen. Toro Rosso heeft niettemin wel de mogelijkheid een derde auto in te zetten.

Recentelijk liet Doornbos in een interview weten "ongeveer een idee te hebben" waar hij in 2006 zal rijden. Tevens wil de Rotterdammer nog voor Kerstmis onder de pannen zijn. Robert Doornbos: "We hebben het bijna geregeld, en ik hoop dat ik binnenkort in de auto kan stappen om een indicatie te krijgen. Het is een investering in mijn carrière. Als het gaat lukken, dan zou dat fantastisch zijn, want ik ben nog jong en ik denk dat ik een goede Formule 1-carrière kan maken."

Komende week, wanneer het startsignaal voor de wintertests wordt gegeven, zal de 24-jarige 'Roberto' testen bij Red Bull. Naar verluid is afgelopen woensdag in de fabriek te Milton Keynes het stoeltje geschuimd. Mocht Doornbos kunnen imponeren, dan is het vrijdagszitje vrijwel zeker voor hem, en zal hij Christian Klien en David Coulthard assisteren bij het afstellen van de auto.
Categorie:
Tag(s):