dinsdag, 23. augustus 2005 - 8:41

Doornbos en Albers in actie op Zandvoort

Tijdens het DTM weekend op het circuit Zandvoort, 27 en 28 augustus, zullen beide Nederlandse Formule 1 coureurs in actie komen. Een verschil met Monaco aan de Maas is dat beide coureurs nu wel alles kast gaan halen om zo snel mogelijk te zijn. Dat was in Rotterdam niet mogelijk in verband met de veiligheid van het publiek.

Christijan Albers zal voor de DTM race een poging ondernemen om het ronderecord te verbreken. Het huidige ronderecord op het 4,307 kilometer lange circuit staat op naam van Luca Badoer . Hij ging in 2002 gemiddeld 194,127 km/h in zijn rode Ferrari F2001 wat resulteerde tot een 1.19.880. Als je kijkt naar de vooruitgang van Minardi ten opzichte van Ferrari van 2001 is het zeker mogelijk om die tijd te verbeteren.

Robert Doornbos zal na de race in actie komen in een bijzondere Minardi. Er zijn wilde speculaties gaande over de kleur. Er wordt gesproken over een compleet roze Minardi wegens de sponsor CO2. Of het daadwerkelijk tot een roze Minardi komt is niet duidelijk omdat het imago van de rest van de sponsors en medewerkers ernstig beledigd wordt. Doornbos zal zich in ieder geval bezighouden met het rondrijden van bezoekers en ondernemers van CO2.
Categorie:
Tag(s):