maandag, 7. maart 2005 - 15:43

Doornbos kijkt naar stoeltje Red Bull

Hilversum

Als Robert Doornbos de kans krijgt bij een ander team te racen, mag hij weg bij Jordan. Dat schrijft de Rotterdammer in zijn column in het blad RaceReport. Ook zou hij een testmogelijkheid hebben bij Red Bull. Doornbos werd begin februari gepasseerd voor een racestoeltje bij Jordan door rijders die net wat meer geld meebrachten. Twee weken voor de eerste grand prix werd hij door het team alsnog gepresenteerd als derde rijder.

‘Teammanager Christian Horner zat in hetzelfde vliegtuig naar Australië als ik en hij was blij voor mij. Beide coureurs uit het Arden Formule 3000-team zijn doorgeschoven, Vitantonio Liuzzi en ik’, aldus Doornbos in zijn column. ‘Er is een mogelijkheid dat Liuzzi zou gaan racen bij Red Bull. Omdat Christian Klien vanwege de reglementen niet mag testen op vrijdag, zou daar voor mij misschien een gaatje ontstaan’.

Maandag maakte Red Bull bekend dat de Italiaan Vitantonio Liuzzi tijdens de GP van San Marino de plaats van Christian Klien over zal nemen, die een contract voor de eerste drie races had. Wat daarna met beide rijders gebeurt is nog niet geheel duidelijk. Volgens de nieuwe regelementen mag Red Bull Klein niet als derde coureur worden ingezet, omdat hij vorig jaar meer dan drie races heeft gereden.

Naast een plekje als derde rijder bij Red Bull ziet Doornbos ook kansen bij zijn huidige werkgever, Jordan. ‘Als ik een plek vind om ergens te racen, mag ik weg. Wie weet wat er gebeurt als ik steeds sneller ben dan Karthikeyan en Monteiro. Ik stap sowieso in als er iets met ze gebeurt, maar misschien wel eerder... Ik wacht op mijn kans’.

©BON
Categorie:
Tag(s):