vrijdag, 8. juli 2005 - 20:21

Doornbos na koelingsprobleem toch snel

Robert Doornbos heeft vandaag weer flink wat kilometers gemaakt in de nieuwe Jordan EJ15B, die tijdens de volgende Grand Prix in Duitsland wordt geïntroduceerd.

In de eerste training moest hij nog een seconde toegeven op zijn snelste teamgenootje in die training, Narain Karthikeyan. Echter maakte de Rotterdammer dat al snel goed in de middagsessie door maar liefst acht tienden sneller te zijn dan zowel Monteiro als Karthikeyan.

Het nieuwe aërodynamische pakket kwam op Silverstone goed van pas, aangezien er een betere balans kon worden gezocht voor de hogesnelheidsbochten. Een voordeel was er dus wel, maar ook pech. Zo stond Doornbos in de eerste training het laatste halfuur langs de kant door een koelingsprobleem. Hierdoor konden Karthikeyan en Monteiro de tijd van Doornbos, die tot dan toe sneller was, wel verbeteren.

"Vandaag was een productieve dag", concludeert Robert Doornbos. "Hoewel we door problemen niet eens het maximum aantal ronden konden rijden, heb ik er wel het maximale uitgehaald. In de resterende tijd van de middagsessie heb ik een goede vergelijking kunnen maken tussen de zachte en de harde compound Bridgestones."

"Met het oog op onze aanstaande test op Paul Ricard volgende week, hebben we aansluitend de dag afgesloten met het verfijnen van de basis set-up. Door hard te pushen in de laatste minuten kon ik op de valreep nog een snelle tijd neerzetten, waardoor ik toch tevreden ben."
Categorie:
Tag(s):