dinsdag, 19. juli 2005 - 16:48

Doornbos officieel Minardi-rijder

Met ingang van de eerstvolgende Grand Prix, de Grote Prijs van Duitsland, zal Robert Doornbos zijn F1 racedebuut maken bij het Minardi. De 23-jarige Rotterdammer tekende vanmorgen in de fabriek van de Italiaans/Engelse renstal van Paul Stoddart een overeenkomst als racecoureur. Deze overeenkomst garandeert de huidige test- en reserverijder van Jordan Grand Prix vanaf 22 juli aanstaande van een plek tussen de twintig beste coureurs ter wereld tot in ieder geval het einde van het huidige seizoen.

Doornbos, die eind september 2004 tijdens de Grand Prix van China zijn Formule 1 debuut maakte bij het voormalige team van Eddie Jordan, heeft in het afgelopen jaar veel kennis en ervaring opgedaan in het doorontwikkelen en testen van Formule 1 bolides. Door zijn consistente en snelle optredens dit jaar in de vrije trainingen op de vrijdagen, krijgt Doornbos van teameigenaar Paul Stoddart nu de kans om zijn talent ook te etaleren in de acht nog te verrijden kwalificaties en races in 2005.

Met deze ervaring wil de 2004 FIA International F3000 ‘Rookie of the Year’ zich verder completeren als Formule 1-coureur. Robert Doornbos is trots en blij om tevens te blijven beschikken over het aanbod van Dr. Kolles om in 2006 als racecoureur voor Midland uit te komen.

Robert Doornbos: "Ik kan niet wachten om vrijdag in de wagen te stappen. Dit is de kans waar ik op hoopte en waar ik en mijn management hard voor hebben gewerkt. Ik voel me topfit en klaar om deze volgende stap in mijn carrière te zetten."

"Door te racen kan ik meer ervaring opdoen en ben ik van meer waarde wanneer ik ook in 2006 op de grid sta. Jordan/Midland kon me dit jaar deze mogelijkheid nog niet geven, Minardi nu wel. Ik ben dan ook uitermate gretig om mijn ambitie om te zetten in actie!"

© BON / foto: Pro Shots
Categorie:
Tag(s):