vrijdag, 15. juli 2005 - 11:30

Doornbos start succesvol tijdens test voor Jordan

Op het Zuid-Franse circuit Paul Ricard is Robert Doornbos gisteren succesvol gestart met zijn tweedaagse testsessie voor Jordan Grand Prix.

Nadat zijn teamgenoot Narain Karthikeyan de ochtend voor zijn rekening had genomen, nam Robert ’s middags het stuur over van de EJ15. Naast Robert en Narain kwam op het zonovergoten ‘Le Castelet’ donderdag alleen Marc Gene voor Ferrari in actie.

Op de High Tech Test Track reed Robert gisteren in de middag 40 ronden om met name goede feedback te leveren op het motorgebied en een vernieuwde suspensie. Om ook relevante bandentests uit te voeren voor de komende Grand Prix in Duitsland en Hongarije heeft Bridgestone veel sets banden meegenomen. Daar donderdag simulaties gepland stonden voor de aanstaande race op Hockenheim, werd vandaag een variant van het veelzijdige testcircuit gebruikt met gelijkende hairpins en rechte stukken.

Robert Doornbos: “Echt een hele ervaring om hier te testen! Omdat het circuit zo’n 160 verschillende varianten kent, was het in het begin goed zoeken naar referentiepunten op en langs de baan. Ik had een goede middag, omdat we veel informatie hebben kunnen inwinnen over de wagen. Tevens zat ik slechts 1,8 seconden achter de tijden van Ferrari vanmiddag. Omdat Bridgestone vrijdag ochtend gegevens wil verzamelen onder hoge-snelheid omstandigheden, zullen we de snelste variant rijden. Vrijdagmiddag neemt Tiago Monteiro dan weer het stuur van mij over.�
Categorie:
Tag(s):