woensdag, 1. juni 2005 - 14:54

Doornbos tekent MidlandF1

Amsterdam/Rotterdam

Robert Doornbos zal volgend jaar zo goed al zeker gaan rijden voor MidlandF1. Dat meldt het tijdschrift Formule 1. Volgens de site zou de 23-jarige Rotterdammer in juli al zijn handtekening onder het contract zetten. Doornbos kreeg in Barcelona, tijdens de Spaanse Grand Prix, een concept-contract door het huidige Jordan-team aangeboden.

Volgens Doornbos’ manager Macro Zecchi, zal de Rotterdammer binnenkort het contract ondertekenen. Doornbos is momenteel derde rijder bij het team van Jordan MidlandF1. Doornbos melde na de Spaanse Grand Prix dat het contract is beter dan eind vorig jaar, toen hij zeven miljoen dollar moest meenemen om zijn debuut bij Jordan te mogen maken. Het gebrek aan voldoende sponsoring maakte zijn entree toen vrijwel onmogelijk. Nu hoeft hij voor zijn debuut aanzienlijk minder geld mee te nemen.

Tijdens de Grand Prix van Europa, op de Nürburgring, moest Doornbos nog van achter de vangrail toekijken. Hij werd toen vervangen door de Fransman Franck Montagny. Ook tijdens de Grand Prix van Canada zal Doornbos niet in actie komen. Jordan zit dan een straf uit voor het inzetten van Mantagny afgelopen weekend.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):