vrijdag, 2. december 2005 - 8:30

Dossier van een strafzaak ontvreemd

Den Haag

Op 29 november jl. is in Amsterdam uit een dienstauto van het parket Den Haag een koffer met daarin een kopie van een deel van het dossier van een strafzaak ontvreemd.
<BR>Rechercheurs van de Amsterdamse politie hebben de koffer donderdag na een zoektocht in een park nabij de plaats van de diefstal teruggevonden. Het dossier zat in de teruggevonden koffer en lijkt op het eerste gezicht compleet te zijn.

In de auto is ingebroken door middel van het inslaan van een ruit. De daders hebben zich vervolgens via de achterbank toegang verschaft tot de afgesloten kofferbak. In de
kofferbak lag een koffer met daarin kopieën van een deel van een strafdossier. Het parket heeft aangifte gedaan van de diefstal en de technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal. De advocaten van de verdachten in deze strafzaak zijn direct na de diefstal hierover geïnformeerd.

Het onderzoek in het gestolen dossier is reeds afgerond en het dossier is al geruime tijd in bezit van de verdediging en de rechtbank. Het parket betreurt de ontvreemding van het dossier zeer. Vanzelfsprekend had de koffer met het dossier erin niet in de dienstauto achter mogen blijven.
Provincie:
Tag(s):