maandag, 17. januari 2005 - 12:43

Dovencentrum geeft voor Azië

Ede

De Gelderhorst was vandaag het middelpunt van Ede. Buiten het feit dat de bewoners van de Gelderhorst zelf een groot bedrag bij elkaar hebben gebracht, werd ook het totaalbedrag van de gemeente Ede bekend gemaakt.

Na het zingen van een lied werden er twee enveloppen aan Mevouw Robbertsen, de echtgenote van de Edese burgervader, aangeboden. Hiervoor waren twee mensen bereid gevonden om abseilend van de bovenste verdieping van het gebouw naar beneden te komen.

De eerste persoon die naar beneden kwam was Alice Visser, een medewerkster van de Gelderhorst. Zij bood mevrouw Robbertsen een enveloppe aan met het bedrag van € 6209,54 erin. Een behoorlijk bedrag als u weet dat de Gelderhorst een centrum is voor ouderen. In totaal maken rond de 170 ouderen in verschillende vormen gebruik van het centrum.

Na Alice Visser was het de beurt aan Hans Louwerse, eigenaar van een sportcentrum in Ede. Hij mocht het mooie bedrag van € 77.992,54 aan mevrouw Robbertsen overhandigen. Dit is het totaalbedrag wat de inwoners van Ede tijdens verschillende acties in Ede hebben gedoneerd. Voor zover bekend zal de gemeente Ede, die als ondergrens al € 1,- per hoofd van de bevolking wil schenken, dit bedrag verdubbelen en overmaken op giro 555.
Provincie:
Tag(s):