maandag, 30. mei 2005 - 20:40

Drankrijder veroorzaakt ongeval; drie gewonden

Tilburg

Zondag heeft omstreeks 16.00 uur, een 37-jarige Tilburger met zijn auto een verkeersongeval veroorzaakt op de Kempenbaan. Bij de aanrijding raakten naast de bestuurder nog twee mensen gewond. Vier auto’s moesten getakeld worden. De veroorzaker die een verwonding aan zijn neus opliep, had vermoedelijk teveel gedronken. In het ziekenhuis heeft een arts een bloedproef bij deze bestuurder afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De 37-jarige Tilburger reed in de richting van Hilvarenbeek. Op het laatste moment wilde hij links af slaan om richting Breda te rijden. Hij reed vanaf de middelste rijstrook plotseling de uitvoegstrook op richting de rijksweg A-58 en wilde volgens een getuige met hoge snelheid tussen twee auto’s invoegen die daar voorsorteerden. Hij kwam daarbij in aanrijding met beide auto’s. De voorste auto kwam vervolgens ook nog in aanrijding met een daarvoor stilstaande auto.

De inzittenden van een van de auto’s, een 34-jarige man uit Den Haag en zijn 35 jarige zwangere vrouw, raakten bekneld. De slachtoffers waren aanspreekbaar en zijn door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. De veroorzaker van het ongeval en het echtpaar zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het manlijke slachtoffer had nekklachten, zijn zwangere vrouw is ter observatie opgenomen. Door het ongeval was een deel van de weg circa twee uur afgesloten. De verkeershinder viel mee. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):