dinsdag, 9. augustus 2005 - 14:25

Drentse schooljeugd 'naar school' in raceauto

Assen

Bijna 400 Drentse scholieren kunnen na de zomer op spectaculaire wijze weer wennen aan het feit dat de vakantie voorbij is. Om ouders én scholieren er bewust van te maken dat de dagelijkse gang naar school niet zonder gevaren is, organiseert 3VO in samenwerking met de TT-Assen, de regiopolitie Drenthe, de brandweer en het leger een spannende actiedag op het racecircuit in Assen.

Alle leerlingen van maar liefst 11 Drentse lagere scholen kunnen die dag racen op het TT-circuit, maar ook het belang van autogordels uittesten, remwegen berekenen, een slipcursusje volgen en leren om te gaan met agressie in het verkeer.

Bote Wilpstra, voorzitter van 3VO Drenthe, opent de dag feestelijk. Om een goede kennismaking met het circuit van Assen te garanderen, ontbreken natuurlijk ook de heuse ‘grid girls’ niet.

De schoolklassen moeten overigens wel presteren: de hele middag is een wedstrijd in vaardigheden, met een officiële huldiging voor de scholieren die als beste uit de bus komen.

3VO is ontstaan uit een fusie tussen Veilig Verkeer Nederland (VVN), de voetgangersvereniging (VBV) en de Stichting Kinderen Voorrang; drie non-profitorganisaties met duurzame verkeersveiligheid als missie. Elk jaar probeert 3VO Drenthe na de zomervakantie aandacht te vestigen op het feit dat de scholieren zich weer dagelijks in het drukke woon-werkverkeer voegen.

© BON / archieffoto
Provincie:
Tag(s):