vrijdag, 8. april 2005 - 9:26

Drie agenten Politie Zuid-Holland Zuid ontslagen

Dordrecht

Drie medewerkers van het politiekorps Zuid-Holland Zuid zijn ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Twee agent en een brigadiers maakten in diensttijd zonder reden ritten in een opvallend dienstvoertuig buiten de regiogrens. Bij een van de ritten werd onbehoorlijk rijgedrag geconstateerd. Vier andere medewerkers krijgen voorwaardelijk ontslag, nog eens vijf andere zijn berispt.

De twee agenten maakten in december en januari tijdens diensttijd in het totaal drie ritten naar Amsterdam. Daarbij reden ze met hoge snelheid in een opvallende dienstvoertuig waarbij ze twee keer zijn geflitst. Hun bas, de brigadier, was hiervan op de hoogte. Ook hij is ontslagen. De twee gingen naar Amsterdam om daar foto’s te maken bij onder meer Artis, de ArenA en op de dam.

Medewerkers van de meldkamer waren niet op de hoogte van het uitstapje van beide heren, maar verzuimden in te grijpen. De korpsleiding vind het onacceptabel dat de agenten tijdens diensttijd buiten hun bewakingsgebied zijn gegaan. Volgens de leiding is hebben de agenten schade aan het imago van het korps aangedaan.

©BON
Provincie:
Tag(s):