zondag, 24. juli 2005 - 13:42

Drie gewonden bij ernstig verkeersongeval

Eethen

De politie, brandweer en ambulancedienst kregen vrijdagavond rond 20.30 uur melding van een aanrijding op de kruising van de Provincialeweg-Zuid met de Kleibergsestraat in Eethen. Bij het ongeval waren twee personenauto’s in brand geraakt. Uit de voorlopige verklaringen van de betrokkenen, de schade aan de voertuigen en het aangetroffen sporenbeeld gaat de politie vooralsnog uit van de volgende toedracht:

Een 21-jarige automobilist uit Giessen reed in een blauwe Mercedes over de Provincialeweg-Zuid, komende vanuit de richting Wijk en Aalburg. Naast hem in de auto zat zijn 19-jarige broer, eveneens afkomstig uit Giessen. Ze reden op dat moment door de bebouwde kom van Eethen, waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt. Over de Kleibergsestraat naderde de bestuurder van een zwarte Alfa Romeo. Dit betrof een 27-jarige man afkomstig uit Wijk en Aalburg. Hij was vermoedelijk van plan om de Provincialeweg-Zuid over te steken.

Op de kruising ontstond een aanrijding, waarbij beide voertuigen een aantal meters werden weggeslingerd. Beide voertuigen vlogen hierbij in brand. De bestuurder van de Alfa Romeo is door een voorbijganger tijdig uit het wrak getrokken. Het slachtoffer liep bij het ongeval een gebroken arm op en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Ook de twee inzittenden van de Mercedes zijn in veiligheid gebracht. De bestuurder raakte licht gewond, terwijl zijn broer zwaar gewond was. De aard van zijn verwondingen zijn op dit moment onbekend . Ook de twee broers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant stelde een ongevalanalyse in, waarbij nu al duidelijk is geworden dat de snelheid van de betrokken Mercedes aanmerkelijk hoger is geweest dan de toegestane 50 km/u. Beide bestuurders hadden niet gedronken. Agenten sloten de weg enige tijd af, zodat de hulpverleners veilig en ongestoord hun werkzaamheden konden verrichten. © BON
Provincie:
Tag(s):