zaterdag, 11. juni 2005 - 18:58

Drie jongens van 14 jaar stichtten brand bij Groothuis

Hengelo

Drie jongens van 14 jaar zijn verantwoordelijk voor de enorme brand afgelopen zaterdag in de voormalige discotheek Groothuis aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Maandagochtend meldde een moeder met haar zoontje en een vriendje zich aan het politiebureau en zeiden dat zij verantwoordelijk waren voor de brand.

Direct na de brand wisten omstanders al te melden dat zij enkele jongens achter de disco hadden zien weglopen. Al snel was duidelijk dat het om brandstichting ging.
De brandmelding kwam zaterdag binnen om 17.08 uur. De brandweer ruktte met groot materieel uit maar wist niet te voorkomen dat het pand volledig uitbrandde. De omgeving werd rijkelijk afgezet, bewoners van 5 naastgelegen panden moesten hun huis uit. Honderden nieuwsgierige toeschouwers kwamen op de immense vuurzee af.
Bewoners uit de omgeving zullen er niet rouwig om zijn want die vonden het pand oerlelijk.

Een jarenlang conflict tussen de eigenaar en de gemeente resulteerde er uiteindelijk in dat de eigenaar de zaak moest sluiten. De nooduitgangen en de veiligheid voldeden niet aan de eisen die de gemeente stelde.
Zelfs na enkele verbouwingen en aanpassingen keurde de gemeente de disco steeds weer af. De disco was populair bij de jeugd, binnenkort start de gemeente met de bouw van huizen op dezelfde lokatie.
Foto's van de brand zijn hier
te bekijken.

© BON/Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):