woensdag, 26. januari 2005 - 13:23

Drie verdachten aangehouden dankzij voetstappen in de sneeuw

Zutphen

Voor de tweede keer binnen 24 uur heeft de politie gemak van de sneeuwval gehad. Maandagnacht werden in Apeldoorn inbrekers aangehouden naar aanleiding van hun sporen in de verse sneeuw, in de nacht van maandag op dinsdag had de politie Zutphen succes.

Agenten zagen rond 03.05 uur een auto op de Emmerikseweg rijden. De auto stopte op de Goeman Borgediustraat en er stapten drie inzittenden uit die er gelijk vandoor gingen.

Door de agenten werd de achtervolging ingezet en op de Rossinistraat eindigde één spoor bij een paar struiken. Hier werd de eerste verdachte gevonden. Z’n maten zetten hun vluchtpoging voort en het spoor liep richting Warnsveld en vervolgens richting Leesten.

De tweede jongeman kon uiteindelijk worden aangehouden op de Laan van Eme. De derde werd aangetroffen door een medewerker van een bergingsbedrijf bij het viaduct in de buurt van het Spittaal en deze had hem een lift gegeven en vervolgens afgezet bij de rotonde onder aan de Nieuwe IJsselbrug. Agenten troffen deze jongeman lopend op de N345 aan.
Uit onderzoek bleek dat de auto waaruit de drie vluchtten was gestolen bij het Vispoortplein. In verband met het onderzoek werden de drie 17-jarige Wapenvelders ingesloten.
Provincie:
Tag(s):