maandag, 4. juli 2005 - 11:26

Drijvende windmolens

Egmond aan Zee

Om een ‘ecologische woestijn’ te voorkomen moet het windmolenpark voor de kust van Egmond aan Zee, dat Shell en Nuon willen gaan bouwen, op kleinere, drijvende constructies worden gebouwd. Dat zegt de Europese Kustvereniging EUCC zondag. Shell en Nuon willen het park waar 36 windmolens moeten komen te staan aan de bodem van de Noordzee bevestigen.

Als Shell en Nuon hun plannen doorzetten, zullen volgens de EUCC dolfijnen, zeehonden en vissen het gebied gaan vermijden waardoor een ‘ecologische woestijn’ zal ontstaan. Marien akoesticus Wim Verboom van TNO verklaarde zondag in het radioprogramma Vroege Vogels dat door geluidsoverlast veroorzaakt door de bouw van de vaste constructies, waterdieren ernstige gehoorbeschadigingen op kunnen lopen.

In januari ging de Raad van Staten akkoord met de bouw van een windmolenpark van 36 windmolens 8 kilometer uit de kust van Egmond aan Zee in de Noordzee bouwen. De windmolens moeten in 2020 6000 megawatt schone energie opwekken. Eind dit jaar moet de bouw van start gaan.

© BON / Foto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):