zaterdag, 16. juli 2005 - 11:00

Drukte bij de boekhandel voor nieuwe Harry Potter

Amsterdam

Sinds 1997 kwamen er al vijf boeken uit van de tovenaars leerling Harry Potter. Zaterdagochtend 01.00 uur is het zesde deel: Harry Potter and the half-blood prince eindelijk verkrijgbaar. Dat zorgde ervoor dat overal ter wereld duizenden mensen voor boekwinkels stonden te wachten om een exemplaar te bemachtigen. In het boek is Harry geen kind meer maar gegroeid tot een jongeman, en het boek zou daarom minder geschikt zijn voor kleine lezers. Het zesde deel staat ondermeer in het teken van goed en kwaad. De krachten van Voldemort worden echter met de dag sterker……..

Tijdens het lezen wordt eindelijk duidelijk welke bekende persoonlijkheid dood gaat, zoals de schrijfster J.K.Rowling reeds had verklapt.

De Harry Potter boeken zijn inmiddels in meer dan 62 talen vertaald en er zijn ruim 270 miljoen exemplaren van verkocht. Met de komst van het nieuwe boek kunnen dat er wel eens behoorlijk wat meer gaan worden. De Hype rondom de tovenaarsleerling is nog lang niet voorbij en lijkt alleen maar aan te zwellen met de komst van het nieuwe boek. Waarschijnlijk zal het boek in de loop van vandaag overal zijn uitverkocht. De Nederlandse editie, Harry Potter en de Halfbloed Prins, verschijnt in november.

Met het schrijven van de Harry Potter verhalen is J.K. Rowling dan ook Engelands rijkste vrouw geworden. Er komt nog één boek over Harry Potter en dat zal het laatste van de serie zijn, zo heeft de schijfster laten weten. © BON
Provincie:
Tag(s):