woensdag, 4. mei 2005 - 14:17

Drukte op de Nederlandse wegen

Rotterdam

Op de linkerrijstrook van de A16 is Rijkswaterstaat opnieuw begonnen met het schoonmaken van het wegdek. Door regen is het wegdek gaan schuimen, deze schuim is een gevolg van een eerdere aanrijding waarbij vloeibare wasverzachter op de rijbaan terecht was gekomen. Het verkeer ondervindt veel last van de opruimwerkzaamheden.

Op de A16 staat een file van ongeveer drie kilometer en op de aansluiting van de A20 staat ook het verkeer stil. Onder het verkeer zijn ook veel vakantiegangers die vandaag vertrekken naar hun vakantiebestemming. Ongeveer 2 miljoen Nederlanders zullen met vakantie gaan. De helft in hiervan blijft in eigen land. De verkeersinformatiedienst verwacht dan ook lange files woensdag op de Nederlandse wegen.

Het verkeer in Zuid-Limburg moet zaterdagavond en zondag rekening houden met vertraging. Zaterdagavond wordt de A2 vanaf knooppunt Kerensheide tot aan de Geusselt, en de A79 vanaf Hulsberg tot aan de Geusselt in beide richtingen volledig afgesloten. Deze afsluitingen gelden vanaf 19.15 uur tot 20.45 uur. Ook op zondagochtend 8 mei zijn die weggedeeltes afgesloten evenals de A2 vanaf de Geusselt tot Gronsveld. De afsluitingen op zondagochtend duren van 9.00 uur tot 12.00 uur.


De afsluitingen zijn noodzakelijk vanwege het bezoek van de Amerikaanse president Bush, koningin Beatrix, minister-president Balkenende en de vele gasten aan de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Margraten. Behalve bovenvermelde afsluitingen worden ook diverse provinciale- en gemeentelijke wegen afgesloten. Het verkeer bij knooppunt Kerensheide, en Gronsveld wordt omgeleid. De precieze tijden van de afsluitingen kunnen nog wijzigen afhankelijk van het verloop van het programma. Rijkswaterstaat adviseert het doorgaand verkeer om Zuid-Limburg op bovenvermelde tijden zoveel mogelijk te mijden. ©BON
Provincie:
Tag(s):