donderdag, 17. november 2005 - 15:34

Dubbele aanrijding in file

Grou

Een 43-jarige automobilist uit Wolvega zag woensdag de file te laat waardoor de automobilist in botsing kwam met een andere auto. De file op de Rijksweg A32 bij hm. paal 60.8 werd veroorzaakt door een vrachtauto met pech.

De laatste auto die in de file stond kon de aan komende auto ontwijken door rechts de berm in te rijden, de tweede was minder fortuinlijk. De 43 jarige automobilist botste achter op deze auto. Hierin zat een 31-jarige inwoner van Wolvega, deze schoof vervolgens weer op de achterzijde van een auto bestuurt door een 57-jarige inwoner van Tjalleberd.

Door de aanrijding ontstond een grote ravage. De 43-jarige bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 31-jarige bestuurder en zijn passagier, een 20-jarige inwoonster van Wolvega, zijn beide per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Alle drie personen klaagden over nek- en buikklachten. De Ongevallenanalyse dienst van politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld. Het verkeer is omgeleid en om 23.30 uur is de weg weer vrij gegeven.
Provincie:
Tag(s):