woensdag, 28. december 2005 - 12:44

Duim scholier muurvast in bowlingbal

Zwolle

Wat een aardig eindejaarspotje bowlen had moeten worden ontaardde in een kleine nachtmerrie. Zwolse scholieren besloten om het jaar feestelijk af te sluiten bij bowlingcentrum Happy Days nabij het Oosterenkstadion. Maar voor de vijftienjarige Arne Mulder ontaarde dit feestje in een nachtmerrie. Bij Arne’s derde worp bleef de bal aan zijn duim vastzitten.

Geen score, wel een fikse blessure. In eerste instantie dachten zijn medescholieren dat Arne een geintje maakte. Snel kregen ze in de gaten dat het menens was. Personeel van de bowlingbaan probeerde met allerlei smeermiddelen de duim uit de bal te krijgen. Het lukte niet waarna de brandweer werd in geschakeld. Ook toen werd duidelijk dat het doormidden zagen van de bal niet tot het gewenste resultaat zou leiden.

Er zat niets anders op dan met bal en de arm omhoog naar de dokterspost van de Isala klinieken te gaan. Daar werd Arne uiteindelijk na twee uur bevrijd van de bowlingbal. Met een spuit werd vloeibare zeep langs de bal gespoten waarna er een zogeheten champagne-kurk-afknaleffect zou volgen. Die ingreep bleek succesvol. Als dank mocht de ongelukkige scholier de bowlingbal als aandenken houden. Met een fikse kneuzing van de duim en de arm in een mitella mag Arne hopen dat de blessure voor de jaarwisseling zal zijn hersteld.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):