donderdag, 24. maart 2005 - 20:52

Duitse rijexperts geven voorkeur aan MG

Vianen

Gerenommeerde rijopleidingscentra voor voortgezette rijtrainingen in Duitsland prefereren voor hun trainingen de handling capaciteiten van MG. Zo heeft ook de Duitse automobielclub ADAC, de grootste in Europa, voor MG gekozen en passeerde daarmee een aantal vooraanstaande Duitse automerken.

De ADAC heeft in Duitsland een vloot van 100 MG’s ZR ingezet voor trainingen door haar 60 opleidingscentra, waar automobilisten een voortgezette rijtrainingen kunnen volgen onder moeilijke condities, zoals zware regen, sneeuw en ijs. Zo’n 140.000 Duitse automobilisten kiezen jaarlijks voor een rijtraining bij een ADAC opleidingscentrum.

'De ADAC koos voor de MG ZR vanwege zijn fantastische rijeigenschappen en krachtige prestaties,' aldus Rod Ramsay, managing director Sales & Marketing van MG Rover. 'Bovendien heeft de ZR een jeugdige uitstraling, waardoor de ADAC in staat is nog meer jonge automobilisten naar de rijopleidingscentra te trekken.'

De instructeurs van de ADAC zullen gebruikmaken van de MG ZR 160, het topmodel in de reeks, vanwege zijn dynamische rijkarakter, de snelle acceleratie (0-100 km/u in 7,6 seconden) en zijn topsnelheid van 210 kilometer per uur.

De eerste MG’s ZR zijn inmiddels gearriveerd bij het pasgeopende ADAC centrum in Grevenbroich, nabij Düsseldorf. Met een oppervlakte van ongeveer 12 hectare is dit momenteel het meest moderne en geavanceerde ADAC rijveiligheidscentrum in Duitsland.

©BON/Sjaak Bron:MG Rover Nederland B.V.
Categorie:
Tag(s):