donderdag, 26. mei 2005 - 17:35

Duo ‘De Regiotappers’ uit elkaar

Hengelo

De Regiotappers, alias Willy Oosterhuis en Edwin van Hoevelaak gaan uit elkaar. Zij zijn in de hele provincie bekend als de presentatoren van het populaire muziekprogramma ‘de Regiotap’ op RTV-Oost. Van Hoevelaak is niet meer tevreden over zijn steeds slinkende rol in het programma en houdt het voor gezien. Zij maakten CD’s, presenteerden de Regiotap op TV, hadden zondags een radioprogramma bij radio Oost, en presenteerden piratenavonden in de provincie. Vanavond bij de laatste TV-uitzending van het seizoen maken zij het bekend.

Edwin van Hoevelaak was de man die samen met de kale presentator Willy Oosterhuis ‘de Regiotap’ bedachten. Willy is de grapjas van het programma en Edwin de serieuze muziekkenner die alles over Nederlandstalige muziek weet. Het programma bestaat al zo’n 8 jaar. Het laatste seizoen echter is Edwin zich steeds meer gaan storen aan zijn alsmaar kleiner wordende aandeel in het programma: ’ik voel me net een decorstuk die een hitlijstje mag voorlezen’, aldus van Hoevelaak.
Hij heeft zijn ongenoegen aan de leidinggevenden van RTV-Oost kenbaar gemaakt maar die zien niets in een verandering van de presentatie en beschuldigen hem er zelfs van dat hij via het programma alleen maar reklame wil maken voor zijn eigen opnamestudio wat zijn dagelijkse broodwinning is. Zij hebben Willy Oosterhuis langzaam naar voren geschoven als ‘het gezicht van’. Van Hoevelaak: ’in alles in het leven moet progressie en vooruitgang zitten zo ook in een TV-programma, dat zag ik niet meer het stond allemaal stil,’ aldus de presentator.’Toen ik mijn ongenoegen hierover uitte bij de leidinggevenden reageerden zie nogal laconiek en schouderophalend, dat was voor mij het signaal er mee te stoppen’. Of de Regiotap volgend seizoen met een andere co-presentator in zee gaat en wie dat dan wel zal zijn is niet bekend. Volgens van Hoevelaak is het programma ook over zijn hoogtepunt heen, ‘de basis was altijd muziek uit de provincie terwijl er nu steeds meer Nederlandse artiesten binnen worden gehaald die niets met Overijssel te maken hebben’. De muziekkenner uit Holten heeft een aanbod gehad van een ander TV-station en is hiermee in gesprek over de presentatie van een nieuw muziekprogramma, maar er zijn nog geen definitieve knopen doorgehakt. Donderdagavond is de laatste uitzending van ‘de Regiotap’ en dan neemt van Hoevelaak afscheid van het publiek.

Tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):