dinsdag, 6. september 2005 - 10:58

Dure eisen Van Gaal

De eerste ronde van de UEFA Cup tegen Krilia Sovetov Samara gaat AZ ontzettend veel geld kosten. Een van de redenen waarom de kosten zo hoog zijn, is het eisen- en wensenpakket van AZ. Louis van Gaal stond erop dat AZ, vanwege de Nederlandse competitie, direct na de wedstrijd terug zou vliegen naar Nederland.

'Dat blijkt niet eenvoudig, en daarom zijn de kosten zo hoog. We zouden goedkoper uit zijn als we de volgende dag zouden terugkeren, maar het sportieve aspect weegt voor ons zwaarder dan de financiën', aldus de algemeen directeur Gerbrands.

Algemeen directeur Toon Gerbrands becijferde dat de kosten van de uitwedstrijd 'in de tonnen' zal gaan lopen. 'Ik schat dat we tweeënhalf keer zo veel kwijt zijn als vorig seizoen in onze duurste uitwedstrijd. Dat was toen Shaktar Donetsk in de Oekraïne', aldus Gerbrands. Samara was ook een van de verst gelegen tegenstanders die men kon treffen. Samara ligt zo'n duizend kilometer ten zuidoosten van Moskou.

Ook voor de trouwe fans van AZ is de uitwedstrijd naar Samara een forse inverstering: wie mee wil met de chartervlucht van de club, betaalt ruimt 1200 euro.
Categorie:
Tag(s):