vrijdag, 17. juni 2005 - 13:35

Eén dag Costa del Zwol

Zwolle

Het broeit komend weekend in Zwolle. Met een verwachte temperatuur van rond de dertig graden heeft horecaman Arjan Broekman een uniek idee bedacht en mogen uitvoeren. Onder het motto ‘maak van de nood een deugd’ wist hij binnen een dag de lokale overheid te overtuigen van zijn vondst; een beachparty midden in het centrum.

De straat tegenover zijn café het Proeflokaal wordt momenteel van nieuwe rioolbuizen voorzien. Het terrein heeft nu meer weg van een grote zandbak en dat bracht de inventieve horecaman op een uniek idee. ‘De weerverwachting voor zaterdag ziet er prima uit, dus waarom geen beachvolleybal en allerlei andere zomers activiteiten in de straat? Het kan en de gemeente zag mijn idee helemaal zitten. We klagen soms over de overheid maar deze keer waren ze direct heel enthousiast en verlenen alle medewerking’ zegt Broekman in zijn café aan de Blijmarkt.

Komende zaterdag komen er vrachtwagens met geel zand en er is een speciale doorzichtige duikklok waarin gedoken kan worden. Voorts is er muziek van dj Thierry en wordt het leukste buurmeisje van Nederland, de Zwolse Joyce Rakhorst, door kunstenaar Jan Smelt gebodypaint. De vele modeshows maken van dit evenement een echte Costa del Zwol. De Zwolse beachparty duurt zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur en iedereen is welkom want er wordt geen entree geheven. Met de tijdelijke zandvlakte op de Blijmarkt laat ondernemer Arjan Broekman zien dat creativiteit ook in Zwolle wel degelijk beloond wordt.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Archieffoto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):