woensdag, 13. april 2005 - 22:52

EasyJet pakt uit vanaf Maastricht-Aachen Airport

Woensdagochtend vertrok vanaf Maastricht-Aachen Airport (MAA) de eerste vlucht van vliegmaatschappij EasyJet naar Berlijn. Voor de Engelse low-cost carrier was dit de eerste keer dat vanaf de Zuid-Limburgse luchthaven een vlucht werd uitgevoerd naar een Europese bestemming. EasyJet en MAA hadden persvertegenwoordigers uitgenodigd om deze eerste vlucht mee te beleven om zo de luchtvaartmaatschappij en de toeristische mogelijkheden van de Duitse miljoenenstad beter te leren kennen.

Daarnaast waren er voldoende mensen die deze vlucht aangrepen om naar Berlijn te reizen voor een dag of langer, of voor zaken.
Na een korte toespraak van ondermeer vliegvelddirecteur Tindemans en enkele vertegenwoordigers van de VVV’s in Zuid-Limburg en Berlijn, was de eerste vlucht naar de Duitse hoofdstad om 09:00 uur een feit.

Met deze dagelijkse vlucht heeft Maastricht-Aachen Airport een goede low-cost carrier binnengehaald. De vlucht naar Berlijn wordt dagelijks twee keer uitgevoerd. Woordvoerder Beckx van MAA hoopt dat dit een mogelijkheid is om meer vluchten van EasyJet te verwerven voor het vliegveld. In ieder geval is de komst van de Britse prijsvechter van grote waarde na het wegvallen van het failliete Air Exel.

De vluchten van EasyJet worden in ieder geval twee keer per dag uitgevoerd en vanaf €19 euro is het al mogelijk in Berlijn terecht te komen. © BON/Tekst: John Peters Foto’s: Jean-Pierre Geusens/John Peters
Provincie:
Tag(s):