woensdag, 18. mei 2005 - 13:37

EasyJet succesvol vanaf Maastricht Aachen Airport

Beek

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft met de nieuwe route naar Berlijn vanaf het vliegveld in Beek een succesvolle lijnvlucht geopend. De afgelopen drie maanden zijn er voor de vlucht naar Berlijn Schönefeld al 30.000 passagiers geboekt. Zowel easyJet als Maastricht Aachen Airport (MAA) ziet veel in deze lijnvlucht die van grote waarde kan zijn voor de Eurregio.

De Britse prijsvechter opende op 13 april deze route met de eerste vlucht vanaf MAA naar Berlijn. Voor het Zuid-Limburgse vliegveld was de komst van easyJet een welkome aanvulling na het wegvallen van de andere Europese prijsvechter Ryan Air en het failliete Air Exel. De meeste vluchten zijn geboekt voor de route Maastricht naar Berlijn. In Berlijn wordt nu ook reclame gemaakt voor de route naar Maastricht.

Met het aanbieden van vluchten tegen stuntprijzen heeft easyJet de luchtvaartwereld toegankelijker gemaakt. Ook andere maatschappijen zagen zich genoodzaakt om hun prijzen op bepaalde trajecten te verlagen. Op woensdag mag easyJet de 100 miljoenste passagier verwelkomen sinds de start van de Britse maatschappij in 1995. De prijsvechter vliegt momenteel op 61 Europese bestemmingen. Ze maken vooral gebruik van kleinere luchthavens, zodat een vliegtuig maar voor een korte periode aan de grond hoeft te staan. De vluchten van easyJet naar Berlijn Schönefeld worden dagelijks twee keer uitgevoerd vanaf Maastricht. © BON/Foto: John Peters

Provincie:
Tag(s):