dinsdag, 3. mei 2005 - 9:36

Ecclestone en Briatore wilden Chelsea kopen

De directeur van de Formule 1, Bernie Ecclestone, en de teambaas van het team van Renault, Flavio Briatore, waren dicht bij een overeenkomst om de Engelse voetbalclub Chelsea over te kopen. Dit vertelde Ecclestone vandaag tegenover een Engelse krant, waarin hij vermeldde dat het geld er was om de transactie te doen.

Twee jaar geleden stond de voetbalclub te kopen en was het uiteindelijk de Russische miljardair Roman Abramovich die de Engelse club opkocht. Ecclestone liet echter weten dat hij en Briatore het plan hadden om de club eerder over te kopen. Doordat er veel tijd in moest worden gestoken heeft het duo besloten de deal uiteindelijk niet te sluiten.

“We waren niet overboden of iets in de richting. We begonnen ons gewoon te ergeren aan alle procedures die er aan verbonden waren. We hadden het geld gewoon en we waren zeer zeker geïnteresseerd. Het was één van die dingen die geweldig leken voor dat moment – en Flavio en ik waren bloedserieus. Maar dan gaat het vervelen en geef je er niets meer om.�

“Dan vertel je ze dat ze het kunnen vergeten, en dat is uiteindelijk ook gebeurd. Flavio was er echt op gebrand maar voor mij was het zeer zeker niet het meest belangrijke in me leven. Er gebeurde wat andere dingen en het idee werd uiteindelijk vergeten,� aldus Ecclestone, die daarmee mede-eigenaar had kunnen zijn van de huidige Engelse voetbalkampioen.
Categorie:
Tag(s):