zondag, 14. augustus 2005 - 14:53

Edwin Evers wordt niet Overijssels grootste

Hele provincie

DJ Edwin Evers die al maanden op de eerste plaats staat van de lijst Overijsselsgrootste heeft een maand voor de definitieve eindstrijd laten weten niet te willen winnen. Hij heeft de organisatie verzocht hem van de lijst te schrappen. Ook Herman Finkers wil nu van de lijst af. Mochten ze toch winnen komen ze de prijs niet ophalen.

Evers deed in zijn radio-programma een oproep op hem te gaan stemmen, mede hierdoor staat hij op de eerste plaats. Hij ziet nu waarschijnlijk in dat dit niet de manier is om als winnaar uit de bus te komen. Doel van de verkiezing is om meer bekendheid te geven aan mensen uit Overijssel die veel voor de maatschappij hebben betekend. Finkers en Evers willen blijkbaar niet door veel publiciteit winnen maar dat de prijs gaat naar een serieuze kandidaat. Er zijn bijvoorbeeld ook verzetsstrijders uit de oorlog genomineerd.

Als Evers en Finkers worden geschrapt staat waarschijnlijk voetballer Epi Drost aan kop gevolgd door Willem Wilmink. De dichter en schrijver Wilmink is sterk stijgende mede door uitzending verleden week op Nederland 3 van een documentaire over zijn leven.
Meer hierover op de site overijsselsgrootste

©BON/Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):