donderdag, 21. april 2005 - 20:08

Een hele kast vol

Het walhalla voor de lezer in het MECC te Maastricht. Lange rijen en stapels boeken om in te neuzen en dat tegen betaalbare prijzen. Niet alleen romans, maar ook boeken over tuinen, geschiedenis, computers, koken, mens en wetenschap, stripverhalen enzovoorts enzovoorts. Donderdag was de vooropening van het boekenfestijn in Maastricht. Iedereen die zich had aangemeld, kon vandaag al een kijkje komen nemen tussen alle boeken. De organisatie verwacht zo’n 40.000 bezoekers de komende dagen. Vrijdag tot en met zondag kan iedereen komen neuzen tussen de aangeboden hoeveelheid boeken en cd-rom’s.

De meeste bezoekers waren enthousiast over de grote hoeveelheid. Een minpunt was echter dat er teveel Engelstalige boeken aanwezig waren voor een Nederlandse beurs.

Een Franstalige student Sociologie uit Luik vond het geen probleem. Hij snuffelde voornamelijk tussen boeken met als thema de Sociale Geschiedenis en Sociale wetenschappen. Niet echt om te lezen, maar om zijn boekenkast mee te vullen. Stond altijd leuk. Hier waren de boeken goedkoop. Als hij later ooit eens tijd had, dan kon hij ze eens uit zijn kast halen en op zijn gemak gaan lezen. De meningen over de prijzen liepen uiteen. De ene bezoeker vond de boeken inderdaad goedkoper. Een ander vond het net zo duur als in de winkels, maar er waren sommige boeken die inderdaad goedkoper waren en zeker het neuzen waard.

© BON Tekst/foto's Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):