dinsdag, 15. maart 2005 - 14:24

Een orgasme is gezond

Groningen

Een orgasme is gezond, aldus neuro-anatoom Gert Holstege van het Universiteir Medisch Centrum Groningen dinsdag in het Algemeen Dagblad. Hij deed door middel van pet-scans onderzoek bij vrouwen tijdens een orgasme. De druk op de hersenen vermindert door de stimulatie van de bloedcirculatie. Hierdoor raakt je lichaam ontspannen en verdwijnt alle stress uit je lijf. Uit de pet-scans bleek o.a. dat het angst- en alertheidscentrum in het brein tijdens het hoogtepunt praktisch uitgeschakeld was; als je je veilig voelt heb je de beste seks.

Het orgasme zorgt ook voor aanmaak van nieuwe hersencellen, dit komt door de stof prolactine die vrijkomt in het brein. De kleine hersenen blijken ook zeer actief te zijn tijdens het orgasme, met name bij de emotionele controle. Daar er over de kleine hersenen en de functie ervan weinig bekend is, is dit zeer opzienbarend.

Tijdens het orgasme komt ook het hormoon oxytocine vrij in het hoofd, als gevolg hiervan voelen partners zich sterker met elkaar verbonden. Als je dit combineert met de ontspanning die het hoogtepunt teweeg brengt, kun je daarna heerlijk in elkaars armen in slaap vallen.


Categorie:
Tag(s):