woensdag, 26. oktober 2005 - 14:24

Een oude mobiele telefoon? Doneer hem gewoon!

Nijmegen

Een oude mobiele telefoon? Doneer hem gewoon! Inzamelingsactie oude mobiele telefoons door CellSupport; Op 26 oktober is het zover! Tijdens het Open Sport Feest start projectgroep CellSupport van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met de inzamelingsactie van oude en/of kapotte mobiele telefoons voor de Hersenstichting.

Gedurende drie maanden kan iedereen die een oude mobiele telefoon heeft, deze inleveren bij de tien verzamelpunten op de HAN en Radboud Universiteit Nijmegen.

Projectgroep CellSupport bestaat uit acht studenten van de HAN in Nijmegen die door de Hersenstichting gevraagd zijn een inzamelingsactie te houden voor oude en/of kapotte mobiele telefoons. Voor elke ingeleverde mobiele telefoon ontvangt de Hersenstichting € 3,50.

Met dit geld kan de Hersenstichting wetenschappelijk hersenonderzoek financieren en voorlichting geven over hersenaandoeningen. CellSupport wil minimaal vijfhonderd telefoons inzamelen voor dit goede doel. Op 26 oktober start de inzamelingsactie met een feestelijke aftrap in het centrum van Nijmegen.

Om 23.00 uur wordt tijdens het Open Sport Feest in Café van Buren officieel de eerste mobiele telefoon gedoneerd. Dit wordt gedaan door Alhaji Mohammed, sterspeler van eredivisiebasketbalteam “the Matrixx Magixx� uit Nijmegen. Na dit sportieve gebaar is CellSupport ervan overtuigd dat velen zijn voorbeeld volgen in de komende drie maanden!

Na de aftrap van de inzamelingsactie is de uitreiking van de Sporter van het Jaarverkiezing, georganiseerd door de Nijmeegse Studenten Sport Raad. Ook zij steunen met dit Open Sport Feest het initiatief van CellSupport en willen graag hun steentje bijdragen. Rond 24.00 uur, na het officiële gedeelte van deze avond, zal het feest losbarsten.

Vanaf 26 oktober 2005 tot 26 januari 2006 staan er op verschillende locaties van de HAN en RU Nijmegen, waaronder de Refter, het USC, de Kapittelweg en de B-faculteit, duidelijk zichtbare inleverbakken voor de mobiele telefoons. Op de website cellsupportstaat meer informatie over de gehele actie en een update van het aantal mobiele telefoons dat per week is ingezameld.

©BON
Provincie:
Tag(s):