dinsdag, 18. januari 2005 - 14:19

Een week lang Alicon Pearce

Arnhem

Op uitnodiging van de Messiaen Academie en de Stichting Vrienden van de Kamermuziek Arnhem is de Engelse sopraan Alison Pearce dit jaar opnieuw te gast in Arnhem. In de week van 24-29 januari geeft zij er een recital en een masterclass.

Recital
In de serie van de Vereniging voor Kamermuziek in Musis Sacrum brengen Alison Pearce en haar vaste begeleider David Murray op maandag 24 januari om 20.15 uur een boeiend programma met liederen en aria's van onder anderen Purcell, Händel, Chausson en Puccini.

Masterclass: opera in alle facetten, stijlen en talen
Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 januari geeft deze beroemde sopraan een openbare masterclass in de concertzaal van het Conservatorium Arnhem/Zwolle, Utrechtsestraat 85 in Arnhem. Op woensdag 26 januari van 10.00-12.30 uur en van 14.15-17.15 uur. Op donderdag 27 januari van 10.00-13.00 uur en van 14.00-17.00 uur. Aan de masterclass nemen studenten en pas afgestudeerden deel van de Messiaen Academie en de conservatoria van Arnhem/Zwolle en Enschede. De pianobegeleiding is in handen van Elizabeth van Malden. Toehoorders zijn van harte welkom.
De studenten sluiten de masterclass af met twee presentaties: op vrijdag 28 januari om 16.00 uur in de concertzaal van het conservatorium in Arnhem en op zaterdag 29 januari om 13.00 uur in lokaal 3.08 van het Conservatorium Arnhem/Zwolle op de locatie Zwolle (Aan de Stadsmuur 88). Deze laatste presentatie valt in het kader van de jaarlijkse Open Dag.

Alison Pearce
De Engelse sopraan Alison Pearce is een veelgevraagde gastdocent in Zweden, Noorwegen, Polen en Italië, maar ook in het Verre Oosten. Ze is als zangdocent verbonden aan de Royal Academy of Music en is artistiek directeur van Musica Viva (een Europese Summer School voor zangers).
Internationale bekendheid geniet Alison Pearce vooral door de vele solistische rollen in opera’s, oratoria en recitals. Zo heeft ze de rol van prima donna vertolkt in onder meer de opera’s Tosca, Nabucco, I Lombardi, Fidelio en Ariadne auf Naxos. Ze trad op met de English National Opera en de Royal Opera Covent Garden en geeft wereldwijd concerten met orkesten en dirigenten van grote faam. Alison Pearce heeft al diverse keren de Symfonie van Mahler met het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra uitgevoerd. Verder neemt zij regelmatig de solopartij voor haar rekening in Händels Messiah, Brittens War Requiem, het Requiem van Verdi, Mahlers 2e Symfonie en Vaughan-Williams Dona Nobis Pacem.
Alison Pearce vertolkt een belangrijk aandeel op 4 cd’s van de BBC-serie ‘20th Century Britannia at the Opera’ en heeft daarnaast nog talrijke cd's uitgebracht.
Provincie:
Tag(s):