donderdag, 17. februari 2005 - 15:54

Eerste christelijke danceparty

Kampen

Donderdagavond werd er voor het eerst in de provincie een christelijke danceparty gehouden. Het grote verschil is dat er muziek gedraaid werd met een christelijke achtergrond, er kwam echter wel speciaal een DJ uit Engeland voor over.

De party werd georganiseerd door Smash Sound in zaal Buitenwacht, een bedrijf in geluid en licht verhuur. Het grote verschil met goddeloze danceparty's is dat hier een heel ander soort jongeren op afkwamen. Geen pillenslikkers en drankorgels. De beleving van deze jongeren is dan ook heel anders omdat de meeste van huis uit zijn opgevoed met een bijbelse achtergrond. De organisatie verwachtte dan ook geen problemen en was geenzins van plan overal kleerkasten van bewakers neer te zetten. 'Iemand die vervelend gaat doen wordt verzocht vriendelijk te gaan', aldus de organisator. De DJ die dondersag de juiste sfeer moest creëren was Andy Hunter, die ook met DJ Tiësto heeft gewerkt.
De organisatie hoopt dat met party's als deze een grotere groep jongeren aan te boren en feestjes uit de kerkelijke sfeer te krijgen.
© BON/ tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):