woensdag, 23. november 2005 - 10:09

Eerste paal nieuw ADO-stadion

Den Haag

Woensdag zal de eerste paal voor het nieuwe ADO-stadion op het bedrijventerrein Forepark in Den Haag worden geslagen. De milieuvergunningen voor het nieuwe stadion zijn nog niet onherroepelijk, maar de gemeente Den Haag wil extra tijdverlies voorkomen. Eerder stak de Raad van Staten hier een stokje voor. Volgens de Raad kon de milieuvergunning niet in stand kan blijven vanwege geluid- en luchtkwaliteitaspecten.

Door de eerdere vertraging van de bouw zijn de kosten voor het nieuwe stadion van ADO Den Haag al fors opgelopen. Rechtszaken tegen de bouw, milieuonderzoeken en vergunningen die niet worden afgegeven zorgen dat de kosten zo’n 5 miljoen euro hoger uitvallen dan was gepland. De gemeente hoopt met het slaan van de eerste paal woensdag, verder financieel verlies te voorkomen.

Het nieuwe stadion dat op het bedrijventerrein Forepark worden verwezenlijkt, direct ten oosten van het Prins Clausplein aan de autosnelwegen A12 en A4, zal naar verwachting pas eind volgend jaar worden opgeleverd en zal met ingang van het seizoen 2007-2008 in gebruik worden genomen. Dat is anderhalf jaar later dan gepland.
Provincie:
Tag(s):