woensdag, 16. maart 2005 - 18:18

Eerste warme lentedag zet Maasduinen in brand

Nieuw-Bergen

De winter lijkt definitief voorbij met de eerste warme lentedag op woensdag, waarbij het kwik in Limburg tot 20°C steeg. Op een dag als deze, die mensen aangrijpen om meteen even de natuur te verkennen, kon de brandweer uitrukken om een brand in Nationaal Park De Maasduinen te bestrijden. Rond de middag brak hier brand uit in de omgeving van het Eendenmeer. Brandweerkorpsen uit Bergen, Meerlo-Wanssum, Gennep, Lottum en Venlo werden ingezet om de brand te beteugelen.

Hierbij waren 40 brandweermannen actief. Na een uur had de brandweer het vuur onder controle en hebben de korpsen van Bergen, Meerlo en Gennep nog nabluswerkzaamheden verricht.
In totaal is 3,5 hectare duingebied door de brand aangetast. Daarna kon er al door natuurliefhebbers weer veilig in het park worden gewandeld. Onduidelijk is nog hoe de brand is ontstaan.

Deze grote brand was ook meteen een ‘goede’ test voor het pas ingevoerde C2000 communicatiesysteem voor de korpsen in Noord-Limburg. De brandweermensen waren lovend over het gebruik van het systeem. De communicatie was goed te verstaan in het buitengebied. © BON/ Foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):