dinsdag, 29. november 2005 - 16:43

Ei van Columbus uitgebroed

Tilburg

De twee-jaarlijks door de Overheid ingestelde competitie om de felbegeerde prijs voor de meest veelbelovende en succesvolle innovaties in Nederland nadert de ontknoping. Maar liefst 204 combattanten streden dit jaar om de eer. Uit het grote aantal inzendingen werden er, na lang wikken en wegen, door de professionele vakjury 24 genomineerd voor de onderscheiding: 'Het ei van Columbus 2006'

De genomineerden komen uit zes verschillende categorieën waarvoor kon worden ingezonden.

Basagro b.v. te Tilburg is een van de drie industriebedrijven die tot de kanshebbeners behoord. Dit jonge, innovatieve bedrijf dingt mee naar de prijs in categorie II: 'Duurzaam product en dienst', waarmee een geldbedrag van € 12.500,- te winnen valt. Het ei van Columbus dat deze firma met succes heeft uitgebroed is uitermate milieuvriendelijk en heeft een enorme productverbetering teweeg gebracht voor eigentijdse Plantenkwekerijen in binnen- en buitenland.

Een revolutionaire nieuwe toplaag voor planten die onkruidgroei voorkomt en mosvorming tegen gaat. Planten en boomkwekerijen zijn unaniem enthousiast over dit ei van Columbus van Basagro b.v.

Bio-top is een volkomen biologisch product dat de natuur met de natuur bestrijdt. Een eenvoudig toe te passen en te verwerken, biologisch afbreekbare, afdeklaag voor planten, heesters en bomen die over de gewassen wordt uitgestrooid. Een afdeklaag op basis van veredelde notenschalen die zich op de potgrond hecht. Gevolg? gezondere, schone planten, struiken en bomen, arbeidsbesparing. Uniek en vriendelijk. Kortom dé oplossing voor veel problemen waar iedere kweker jaar in jaar uit mee te kampen heeft: Bio-top.

Aangemoedigd door dit succes heeft Basagro ook een 'Bio-top home-' lijn ontwikkeld voor de doelgroepen thuisgebruikers en tuinbezitters.

Op 31 januari 2006 wordt de uitslag bekend gemaakt door de jeugdjury en op 14 februari 2006 velt de vakjury haar oordeel over de meest innovatieve concepten en producten in de diverse categorieën.
Provincie:
Tag(s):