woensdag, 30. november 2005 - 11:18

Einde Cambuur Leeuwarden dreigt

Het al weken dreigende faillissement voor Cambuur Leeuwarden lijkt nu echt onafwendbaar. De club uit de Friese hoofdstad meldde woensdag dat het de salarissen over november niet kan betalen en ook niet meer aan andere betalingsverplichtingen kan voldoen.

"Stichting Cambuur-Leeuwarden heeft de drie meest betrokken partijen, Friesland Bank, de gemeente Leeuwarden en Accolade Vastgoed (een samenwerkingsverband van vier Friese woningbouwverenigingen/stichtingen) verzocht om de helpende hand toe te steken, maar dat is niet gebeurd", zo luidt de toelichting op de officiële website van de Friezen.

"Cambuur heeft daarbij aangegeven dat er een liquiditeitstekort van € 350.000,= bestaat voor de overbrugging van de periode tot de winterstop. In de tussentijd kan een saneringsplan worden opgesteld. Daarvoor zijn goede aanknopingspunten aanwezig. De drie partijen zijn uitgenodigd voor een bespreking met Cambuur en haar adviseurs. Die bespreking heeft op vrijdag 25 november plaatsgevonden. Tijdens de bespreking is door de drie partijen aangegeven dat zij niet bereid waren om geheel of gedeeltelijk bij te dragen in het liquiditeitstekort. Als vandaag geen oplossing wordt gevonden, zal op 1 december uitstel van betaling worden aangevraagd of het faillissement worden aangegeven."
Categorie:
Tag(s):